Volg een flitswebinar en weet snel meer van pensioenen

Op 3, 4 en 5 november vindt voor de 10e keer de Pensioen3Daagse plaats; een initiatief van Wijzer in Geldzaken. Heeft u vragen over uw pensioen? Heeft u uw inkomen voor later goed geregeld? Kijk hier als u meer informatie wilt of volg een van de flitswebinars: in 20 minuten weet u dan veel meer over uw pensioen.

Download de pensioenchecker: zicht op uw totale pensioen!

De Pensioenchecker geeft op een simpele manier antwoord op de belangrijkste pensioenvragen: Wat krijgt u straks? Wanneer krijgt u dat? Wanneer kunt u stoppen met werken en hoe kunt u uw pensioen verhogen? Download de ‘Pensioenchecker’ via de Appstore of Google Play op uw mobiele telefoon. Kijk op de website van pensioenchecker hoe u de Pensioenchecker installeert.

Wat is pensioen eigenlijk?

Pensioen is het inkomen dat u ontvangt als u (deels) stopt met werken. In Nederland bestaat pensioen uit: AOW van de overheid, pensioen van uw werkgever en pensioen dat u zelf regelt, bijvoorbeeld met spaargeld, een lijfrente of overwaarde van een woning. Meer weten en zorgeloos de toekomst tegemoet? Schrijf u dan in voor een van de flitswebinars.

Eerder met pensioen gaan of deeltijd werken?

U kunt uw pensioen eerder laten ingaan dan op uw 67e. U kunt ook minder gaan werken en uw pensioen alvast deels laten ingaan. U krijgt dan wel een lager pensioen. U leest er hier meer over. U kunt ook een flitswebinar over deeltijd pensioen volgen.

Hoe weet u wat u straks aan pensioen krijgt?

Nieuwsgierig naar uw netto inkomen voor later? Dat inkomen kunt u zien op www.mijnpensioenoverzicht.nl. Maar hoeveel heeft u nodig? Het Nibud geeft u hier in een flitswebinar handvatten voor.

Net een nieuwe baan?

Dan is het mogelijk om uw pensioen bij uw vorige werkgever mee te nemen naar Provisum. Dit heet waardeoverdracht. Gaat u ergens anders werken, dan kunt u uw pensioen bij ons meenemen naar uw nieuwe pensioenuitvoerder. Meer informatie hierover krijgt u tijdens het flitswebinar over pensioen en een nieuwe baan.

Belangrijke momenten in uw leven? Kom in actie!

U staat er misschien niet bij stil, maar van baan veranderen, scheiden, trouwen, arbeidsongeschiktheid, meer of minder werken: het heeft allemaal invloed op uw pensioen. Doet zo’n belangrijke gebeurtenis zich bij u voor? Dan moet u in actie komen.

Wat kunt u doen voor uw pensioen? En hoe werkt een pensioenadviseur?

Het is heel eenvoudig om meer inzicht in uw pensioensituatie te krijgen. Beantwoord een paar vragen en u krijgt pensioentips en actiepunten afgestemd op uw situatie. Zo checkt u of u uw pensioenzaken goed voor elkaar hebt. U kunt ook een adviseur raadplegen. In dit flitswebinar krijgt u uitleg hoe dat werkt.

Vragen over uw pensioen?

Dat komt goed uit! We hebben speciaal daarvoor een online spreekuur, niet alleen tijdens de Pensioen3daagse, maar altijd! Stuur even een e-mail naar pensioenbureau@provisum.nl, dan nemen we snel contact met u op. Bellen kan ook: 020 - 621 3891 of videobellen via Microsoft Teams.