Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen leest u op deze pagina. Staat uw vraag er niet bij stuur ons dan een mail of bel ons op 020-6213891. Wij helpen u graag. Ook zullen we uw vraag toevoegen aan de pagina als deze ook voor andere mensen bij Provisum van belang kan zijn. Zo helpt u elkaar.

Wat gebeurt er met de huidige regeling?

In de nieuwe Wet toekomst pensioenen staat dat de huidige regeling standaard mee verhuist naar de nieuwe pensioenregeling tenzij dit financieel ongunstig is voor u. Op dit moment weten we dat nog niet. Daar moeten nog allerlei berekeningen voor gedaan worden. Voor we kunnen gaan rekenen moeten er eerst meer details over de nieuwe pensioenregeling bekend zijn. Er zijn ook veel voordelen om de huidige regeling mee te verhuizen. Daar komen we later op terug als we meer weten.

Waarom moet ik wachten tot 2025?

Het wetgevingsproces moet eerst afgerond worden. Naar verwachting gaat de wet met nieuwe pensioenregels in op 1 januari 2023. Dit kan ook nog uitgesteld worden. Ondertussen overleggen werkgevers en werknemers (sociale partners) met elkaar over hoe de nieuwe pensioenregeling er uit gaat zien. Dat doen ze alvast op basis van het wetsvoorstel. Pas als alles bekend is kan Provisum echt aan de slag. Ook wij hebben tijd nodig om uw nieuwe pensioenregeling in ons administratiesysteem te verwerken. Natuurlijk zijn we al bezig met de voorbereidingen en informeren we u over de voortgang. Ons streven is om 1 januari 2025 klaar te zijn. Maar het kan altijd tegen zitten. Zo ziet het tijdsschema eruit.

Waarom een nieuwe pensioenregeling?

U krijgt een nieuwe pensioenregeling omdat er nieuwe pensioenregels in de wet komen. Waarom er nieuwe pensioenregels komen, leest u hier.