Hoe kijkt u tegen risico's aan

Onderzoek naar risicovoorkeuren

Wij beleggen voor uw pensioen. Dat levert meer op dan sparen. Maar het brengt ook risico’s met zich mee. We vinden het belangrijk om te weten hoe u tegen de opbrengsten en risico’s van beleggen aankijken. Wilt u bijvoorbeeld meer zekerheid? Of neemt u liever wat meer risico, met meer kans op een hoger pensioen? Uw mening is belangrijk voor ons. Met dit onderzoek verzamelen we informatie over hoe alle (oud)deelnemers en gepensioneerden denken over pensioen en hoeveel risico men wil en kan nemen.

Daarom doen we onderzoek

Nederland krijgt een nieuw pensioenstelsel. Door de nieuwe regels voor pensioenen hangt uw pensioen straks nog meer dan nu af van de beleggingen. Of u nu pensioen opbouwt of al pensioen krijgt. We denken na over de nieuwe pensioenregeling. Met de uitkomsten van het onderzoek helpt u ons om ons beleggingsbeleid in te richten voor onze nieuwe pensioenregeling. Tot de invoering van die nieuwe regeling verandert er nog niets.

Wij vinden het wel belangrijk om rekening te houden met uw mening. U hoeft daarvoor geen kennis te hebben van pensioen of beleggingen. Doe dus mee met het onderzoek.

Uitkomsten onderzoek

Eind maart hebben 1.094 deelnemers meegedaan aan het onderzoek naar hun risicovoorkeur met beleggingen. Jan Bezemer, voorzitter van de beleggingscommissie, vertelt wat Provisum met de uitkomsten doet bij het inrichten van de nieuwe pensioenregeling. Klik hier voor zijn verhaal.

Beleggen is nodig om uw pensioen te laten groeien

U en uw werkgever betalen iedere maand premie. Door te beleggen, laten we de premie groeien. De afgelopen 5 jaar hadden we een rendement van 5,7%. Dat is meer dan u op uw spaarrekening krijgt. Als we niet beleggen, krijgt u minder pensioen. Of u moet (veel) meer premie betalen. Dat willen we niet, want we willen dat iedere werknemer een goed en betaalbaar pensioen heeft. Lees meer over onze beleggingsuitgangspunten. Met onze beleggingen proberen wij ook bij te dragen aan een betere wereld. Lees meer over hoe we beleggen.

Lees hier meer over het onderzoek in het Engels.