Ex-werknemers

Op het moment dat u niet langer werkzaam bent bij C&A of een van de aangesloten vennootschappen, bouwt u als ex-werknemer geen pensioen meer op bij Provisum. Enige maanden na het einde van uw dienstverband ontvangt u een brief van ons met uw opgebouwde pensioenaanspraken per de datum van uit dienst treden. In de brochure “Einde dienstverband en uw pensioen” leest u er meer over. Gaat u met pensioen dan informeren wij u ruim van te voren over uw pensioenuitkering. De brochure “Pensioen in zicht” geeft u meer informatie.

Heeft u een nieuwe baan bij een ander bedrijf dan kunt u er voor kiezen uw opgebouwde pensioen bij Provisum te laten staan of mee te nemen naar de pensioenuitvoerder van uw nieuwe werkgever. Dit heet waardeoverdracht.

Wilt u gebruik maken van uw recht op waardeoverdracht dan moet u hiervoor de formulieren aanvragen bij de pensioenuitvoerder van uw nieuwe werkgever.

Provisum voert meerdere pensioenregelingen: de A2001 regeling, de A2006 regeling, de B-regeling en de B-excedent regeling. Op uw Uniform Pensioen Overzicht (UPO) die u vroeger ontving, staat onder welke regeling(en) u viel. Ook kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of ons bellen op 020-6213891.

Ons advies is om minstens eenmaal per jaar te kijken wat u aan in totaal aan opgebouwd pensioen heeft bij meerdere werkgevers. Bij mijnpensioenoverzicht.nl vindt u dit overzicht als u inlogt met uw DigiD.