Ex-werknemers

Op het moment dat u niet langer werkzaam bent bij C&A of een van de aangesloten vennootschappen, bouwt u als ex-werknemer geen pensioen meer op bij Provisum. Enige maanden na het einde van uw dienstverband ontvangt u een brief van ons met uw opgebouwde pensioenaanspraken per de datum van uit dienst treden. In de brochure “Einde dienstverband en uw pensioen” leest u er meer over. Gaat u met pensioen dan informeren wij u ruim van te voren over uw pensioenuitkering. De brochure “Pensioen in zicht” geeft u meer informatie.

Heeft u een nieuwe baan bij een ander bedrijf dan kunt u er voor kiezen uw opgebouwde pensioen bij Provisum te laten staan of mee te nemen naar de pensioenuitvoerder van uw nieuwe werkgever. Dit heet waardeoverdracht.

Wilt u gebruik maken van uw recht op waardeoverdracht, dan moet u hiervoor de formulieren aanvragen bij de pensioenuitvoerder van uw nieuwe werkgever.

Heeft u vragen over het pensioen dat u bij Provisum heeft staan of u wilt dit eerder in laten gaan (minimale leeftijd: 55 jaar)? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of op 020-6213891.

Ons advies is om minstens eenmaal per jaar te kijken wat u aan in totaal aan opgebouwd pensioen heeft bij meerdere werkgevers. Bij mijnpensioenoverzicht.nl vindt u dit overzicht als u inlogt met uw DigiD.