Werknemers

Krijgt u een baan bij C&A Nederland, of één van de andere vennootschappen waarvan de werknemers pensioen opbouwen bij Provisum pensioenfonds, dan gaat u pensioen opbouwen in pensioenregeling B. Bent u nog geen 20 jaar, dan vindt de opname in de pensioenregeling plaats per de eerste van de maand waarin u 20 wordt. Verdient u meer dan € 66.956 (2023) per jaar, dan valt u ook onder de B-excedentregeling.

Reeds langer in dienst?

Valt u niet in pensioenregeling B, dan valt u onder pensioenregeling A2006. Op uw pensioenoverzicht (UPO), dat u jaarlijks van ons krijgt, staat onder welke regeling u valt.

Gebruik van iconen

In dit onderdeel van de website vindt u alle informatie over hoe uw pensioen, dat u via uw werkgever opbouwt, werkt. Wij maken gebruik van iconen zodat u in één oogopslag kunt zien wat de pensioenregeling inhoudt. Afgesproken is dat alle pensioenfondsen van Nederland deze iconen gaan gebruiken. Iconen helpen u om de pensioenregeling van een vorige of toekomstige werkgever eenvoudiger te kunnen vergelijken.

Nederlandse pensioenstelsel uitgelegd

Naast het pensioen van de werkgever gaat u ook AOW ontvangen. Hoe het pensioen in Nederland is opgebouwd wordt u via een filmpje uitgelegd op de pagina 'Wat is pensioen'.

Wilt u meer weten over het nieuwe pensioenstelsel dat uiterlijk in 2027 ingaat, dan kunt u de speciale pagina hiervoor raadplegen.