Wat bouwt u op

Bent u nieuw in dienst, dan bouwt u pensioen op in pensioenregeling B. Deze regeling kent in ieder geval een ouderdomspensioen en nabestaandenpensioen.

Verdient u meer dan € 59.706 (2022), dan bouwt u voor het deel daarboven ook pensioen op onder de B-excedentregeling. Bent u voor 2007 in dienst gekomen, dan is de kans groot dat u onder de A2006 regeling pensioen opbouwt.

Wat heb ik opgebouwd?

Hoeveel u aan pensioen opbouwt, hangt van de hoogte van uw salaris af. Elk jaar ontvangt u van ons een Uniform Pensioenoverzicht (UPO) met uw pensioenopbouw. Op dit overzicht staat ook welke regeling op u van toepassing is. Voor een totaaloverzicht van al uw pensioenaanspraken, ook bij eerdere werkgevers, klikt u hier.

Vrijwillige aanvullende pensioenregeling

Provisum kent ook een vrijwillige aanvullende pensioenregeling. Het pensioenbureau berekent jaarlijks de fiscale ruimte die maximaal door u in de vrijwillige regeling gestort kan worden. Iedere deelnemer die € 300 op jaarbasis of meer kan inleggen, ontvangt daarover een persoonlijke brief met deelnameformulier.