Nieuws over de nieuwe pensioenregeling

Nieuwsbrief juni 2023

De Wet toekomst pensioenen is door de Eerste Kamer aangenomen. De kaders liggen nu vast. De details van uw nieuwe pensioenregeling kunnen nu worden ingevuld. We zullen u regelmatig informeren over de voortgang van de invoering van deze nieuwe pensioenregeling.

Nieuwe pensioenregels op 1 juli 2023 van kracht

Het heeft meer dan tien jaar geduurd aan voorbereiding. Nu is het zover. De Eerste Kamer heeft op 30 mei 2023 de Wet toekomst pensioenen aangenomen. Het was tot op het laatst spannend, want er zijn duizenden kritische vragen gesteld door de politieke partijen. Maar de nieuwe pensioenregels gaan toch in op 1 juli 2023.

Wanneer gaat uw nieuwe pensioenregeling dan in?

Pensioenfondsen krijgen van minister Carola Schouten tot uiterlijk 1 januari 2028 de tijd om hun pensioenregelingen aan te passen aan de nieuwe pensioenregels. Omdat wij een hoge dekkingsgraad hebben, is het financieel gunstig om al eerder over te stappen naar de nieuwe pensioenregels. Daarom is ons streven om al op 1 januari 2025 de overstap te maken en uw nieuwe pensioenregeling dan in te laten gaan.

Er moet nog veel gebeuren

We werken er hard aan om dat voor elkaar te krijgen. Maar er moet nog veel gebeuren. In samenwerking met de vertegenwoordiging van werknemers en werkgevers vullen we de details van uw nieuwe pensioenregeling in. Daar gebruiken we ook de resultaten uit het onderzoek naar uw risicovoorkeur voor. Pas daarna kunnen we u vertellen wat de nieuwe pensioenregeling voor u persoonlijk gaat betekenen.

Uw risicovoorkeur gebruiken we voor het inrichten van de nieuwe pensioenregeling

Eind maart hebben 1.094 deelnemers meegedaan aan het onderzoek naar hun risicovoorkeur met beleggingen. Jan Bezemer, voorzitter van de beleggingscommissie, vertelt wat Provisum met de uitkomsten doet bij het inrichten van de nieuwe pensioenregeling. Klik hier voor het hele verhaal.

Wilt u meer weten?

Kijk dan op onze speciale pagina over de nieuwe pensioenregeling. Heeft u naar aanleiding van deze e-mail nog vragen? Bel ons gerust op 020 -6213 891.

Uw mening is belangrijk!

Om u in de toekomst zo goed mogelijk te kunnen informeren over uw nieuwe pensioenregeling stellen we u graag een paar vragen. U zou ons en uzelf erg helpen door enkele vragen in te vullen.

Alle actuele berichten ›