Terug naar Pensioenbericht

In onze brochure Pensioen in Zicht leest u welke keuzes u kunt maken als u met pensioen gaat. Daar komt waarschijnlijk per 1 januari 2023 een nieuwe keuze bij. U kunt dan ook kiezen voor een eenmalig bedrag ineens.

Ja dat leest u goed. U kunt er voor kiezen om maximaal 10% van uw pensioen in 1x te laten uitbetalen. U mag zelf kiezen wat u met dat geld doet. Maar pas op!

Gevolgen van uw keuze

Kiest u, zodra dat kan, voor een bedrag ineens dan krijgt u wel een lager pensioen. Het is belangrijk dat u kijkt of u wel kunt rondkomen van dit lagere pensioen. Ook kan het mogelijk invloed hebben op uitkeringen en toeslagen, die u nu ontvangt. Het klinkt aantrekkelijk een bedrag ineens. Misschien heeft u er zelfs al een bestemming voor. Maar bekijk eerst goed wat de gevolgen zijn en of u die kunt dragen.

Vanaf wanneer kan ik kiezen voor deze nieuwe keuzemogelijkheid?

Deze nieuwe wet gaat mogelijk op 1 januari 2023 in. Het is veel werk voor pensioenfondsen en verzekeraars om deze nieuwe keuzemogelijkheid in de pensioenadministratie te verwerken. Om die reden is de verwachting dat er uitstel komt. Dat betekent dat er een kans is dat de wet pas op 1 juli 2023 of zelfs later ingaat. Wij zullen iedereen die begin volgend jaar met pensioen gaat op tijd informeren. Dan heeft u nog voldoende tijd om goed over uw beslissing na te denken.

Ik heb interesse in deze nieuwe keuzemogelijkheid

Gaat u in de eerste helft van 2023 met pensioen? Of denkt u na om dan eerder te stoppen met werken? En heeft u interesse om een deel van uw pensioen als een eenmalig bedrag te ontvangen? Dan kunt u het beste contact met ons opnemen door ons een mail te sturen.