Ook grote pensioenfondsen kunnen het pensioen verhogen

Provisum heeft tot nu toe altijd op 1 januari uw pensioen kunnen verhogen. Het lijkt er op dat grotere pensioenfondsen zoals het ABP dat nu ook kunnen doen. Dat heeft onder andere te maken met de stijgende rente. 

LEES MEER

Wilt u ons helpen?

Dat kan nog tot 17 mei

Al 310 mensen hebben de vragenlijst ingevuld. Daar moeten er zeker nog 300 bij! Doe mee en vul hier ook de vragenlijst in. Zo helpt u ons om onze dienstverlening en communicatie te verbeteren. Alvast bedankt!

Plotseling staat je leven op zijn kop

Pals Brust (1960) is oud-directeur van C&A. Hij is op 1 maart van dit jaar vervroegd met pensioen gegaan. Dat stond niet in zijn planning. Maar zijn leven nam een heel andere wending. Hij maakte daardoor andere keuzes. Zijn vrouw Mary krijgt straks een hoger nabestaandenpensioen. Pals vertelt openhartig zijn verhaal. 

LEES MEER

De pensioenregels in de wet veranderen

Door de nieuwe regels wijzigt uw pensioenregeling. Half april hebben we u hierover een brief gestuurd. Per post of per mail. Ook hebben we op de website informatie gezet over uw nieuwe pensioenregeling. 

LEES MEER

Kennismaken met Leon Dijkstra

Leon Dijkstra (1989) is de jongste én nieuwste bestuurder van Provisum. “Het blijft altijd spannend tot het verlossende telefoontje van De Nederlandsche Bank (DNB) komt. DNB toetst namelijk of je geschikt bent.” 

LEES MEER

Binnenkort met pensioen?
Er komt een keuze bij

In onze brochure Pensioen in Zicht leest u welke keuzes u kunt maken als u met pensioen gaat. Daar komt waarschijnlijk per 1 januari 2023 een nieuwe keuze bij. U kunt dan ook kiezen voor een eenmalig bedrag ineens.

LEES MEER

Het is ons weer gelukt! Dankzij u

Door uw stem zijn we weer Het beste pensioenfonds van Nederland geworden. Hartelijk dank daarvoor. We zijn heel trots. Het zijn namelijk niet de minste pensioenfondsen die we achter ons hebben gelaten. 

LEES MEER

Provisum zet stappen om CO2 reductie te realiseren

Ons bestuur heeft besloten om een aantal fossiele sectoren uit te sluiten. Daarnaast stoppen we ook met investeren in nog meer bedrijven dan we nu al doen. 

LEES MEER

Wat hoort in het nieuwe pensioenstelsel niet thuis in het rijtje?

Antwoord op de pensioenvraag van de maand maart.

In 2025 krijgt u waarschijnlijk een nieuwe pensioenregeling. Dat is ons streven. De details van deze nieuwe pensioenregeling werken de sociale partners nog uit. Veel blijft hetzelfde. Maar er verandert wel iets aan uw partnerpensioen. Dit is wat we nu weten. 

LEES MEER

Nieuwe pensioenvraag van de maand

Wanneer moet iedereen in Nederland een nieuwe pensioenregeling hebben?

  • 1 januari 2025
  • 1 januari 2026
  • 1 januari 2027
  • Dat mogen fondsen zelf kiezen
LEES MEER