Provisum wint publieksprijs

Donderdagavond 10 december zijn de Pensioen Pro Awards uitgereikt. Provisum was genomineerd voor de zilveren Award voor beste pensioenfonds tot 5 miljard euro en voor de gouden Award voor het beste pensioenfonds van het jaar.

LEES MEER

Een bijzonder jaar

Gert Jan Pieters over 2020

"Dit jaar heeft Lilian Hagers, onze vice-voorzitter, een persoonlijke videoboodschap voor u. Ik houd het dit jaar daarom bij een korte terugblik op 2020; wel een heel bijzonder jaar!"

LEES MEER

Indexatie- en premiebeleid voor dummies

De hoogte van uw pensioen staat niet vast. Het is mogelijk dat uw pensioen meestijgt met de prijzen. Maar het is ook mogelijk dat uw pensioen daalt, bijvoorbeeld als de pensioen beleggingen sterk tegen vallen. Hoe zit dat?

LEES MEER

Uw pensioenopbouw gaat in 2021 niet omlaag

De nieuwe rekenregels van de overheid zorgen er voor dat de pensioenpremies in 2021 eigenlijk zouden moeten stijgen. Veel werkgevers ontwijken deze stijging door de pensioenopbouw te verlagen. Bij Provisum gebeurt dat niet.

LEES MEER

De Pensioenchecker: download die App!

Sinds vorige maand is er een handige App, waarmee u eenvoudig kunt zien hoeveel pensioen u straks krijgt. Die App heet 'Pensioenchecker', een initiatief van de pensioensector.

LEES MEER

Tom is er

Alle clichés zijn waar: ons kindje is de mooiste baby van de hele wereld. Toegegeven, de bevalling was niet fijn, maar de gelukshormonen doen hun werk en zijn we een gelukkig gezinnetje, waarin kleine Tom ons hele dag- en nachtritme beheerst.

LEES MEER

Wat zijn de drie pijlers van uw pensioen?

Nieuwe vraag van de maand

O AOW, pensioen Provisum, pensioen andere werkgevers
O WAO, ANW, ouderdomspensioen en eigen spaargeld
O WAO, pensioen via uw werkgever, eigen huis
O AOW, pensioen via uw werkgever, eigen spaargeld/lijfrentes

LEES MEER

Wat zijn de gevolgen voor je pensioen als je gaat scheiden?

Uitslag pensioenvraag oktober

LEES MEER